Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:22.07.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 09.11.2018 00:04:56
RATEL-SBB-TRŽIŠTE / SBB drži više od pola srpskog tržišta
Beograd (MEDIA EXPRES) / 8. novembar 2018. / Ubedljivo najveći operator distribucije medijskih sadržaja u Srbiji je SBB, objavila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

U “Pregledu tržišta” za 2017. godinu RATEL navodi da je najveći operator distribucije medijskih sadržaja u Srbiji privredno društvo Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže d.o.o. (SBB), sa tržišnim učešćem od 54% prema broju pretplatnika. Ovo uključuje i podatke operatora I.KOM koji je početkom 2018. godine pripojen operatoru SBB.

Telekom Srbija zauzima oko 25% tržišnog učešća u 2017. godini. Pored SBB i Telekoma, mogu se izdvojiti i privredna društva JP PTT Srbija, Kopernikus Technology, Radijus Vektor i Sat–Trakt. Mereno brojem pretplatnika, ovi operatori zajedno zauzimaju 92% tržišta distribucije medijskih sadržaja, stoji u izveštaju RATEL-a.

Najzastupljeniji način distribucije medijskih sadržaja u 2017. godini je i dalje distribucija preko kablovsko distributivnih sistema, koja ima oko 990.000 pretplatnika i beleži rast od 3% u odnosu na prethodnu godinu.

Broj IPTV pretplatnika preko mreže bakarnih parica je takođe povećan za oko 1,5%, dok broj DTH pretplatnika preko satelitske mreže opada za oko 4%.

Broj pretplatnika distribucije medijskih sadržaja preko bežične mreže takođe raste i u 2017. godini iznosi oko 21 hiljadu, kao i broj pretplatnika distribucije preko Interneta koji iznosi oko 15 hiljada, piše u izveštaju RATEL-a za 2017.godinu.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.