Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:31.10.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Kino 16.04.2014 10:15:02
DOKUKINO-HALL OF FAME / Eva Kraljević, Hrvojka Brkušić i Giacomovo ljeto u posljednjem izdanju Hall of Famea
Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 16. 04. 2014. / Gošće na posljednjem izdanju programa Hall of Fame su Hrvoslava Brkušić i Eva Kraljević, koja je 2013. osvojila HBO Adria nagradu na DOCU Rough Cut Boutiqueu. Nakon predstavljanja, prikazivat će se dokumentarni film koji je u Locarnu 2011. godine osvojio nagradu Zlatni leopard za autore današnjice, Giacomovo ljeto.

Hall of fame filmski je program nastao u suradnji Dokukina i Restarta koji gledateljima predstavlja najbolje filmske naslove iz povijesti dokumentarnog filma. Program je s emitiranjem započeo 9. siječnja, otkada se može pratiti svakog četvrtka u 21 sat (CET) u art kinu Grič u Zagrebu. Tamo se nalaze kinodvorane Dokukina, koje projeciraju dokumentare i festivalske filmove na velikom platnu od lipnja 2009. godine u organizaciji Restarta, organizacije koja se bavi produkcijom, edukacijom, distribucijom, prikazivanjem i tehničkom pomoći za izradu i promociju dokumentarnog filma.

Giacomovo ljeto prikazivat će se 17. travnja 2014. u 21 sat, a ulaz je besplatan. Kao posebne gošće na posljednjem ovogodišnjem izdanju Hall of Famea, uvodno predavanje održat će dvije izvrsne dokumentaristice Hrvoslava Brkušić i Eva Kraljević. Eva kraljević 2013. osvojila je HBO Adria nagradu za film Mia, ja i kromosom viška, a Hrvoslava Brkušić je taj film montažirala.

Giacomovo ljeto priča je o gluhom mladiću Giacomu koji se sa svojom prijateljicom izgubi u šumi, pronašavši mjesto na kojem mogu biti sami i slobodni i koje će učiniti da to poslijepodne traje čitavo ljeto. Hall of Fame film prikazuje uz suradnju Francuskog Instituta u Hrvatskoj, koji već 90ak godina radi na promociji francuske kulture, znanosti i jezika u Hrvatskoj.

(LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.